Ziemniaki
Avocado
papryczki jalapeno marynowane
pomidory
czerwona cebula
sos:
świeża kolendra (niedużo)
jalepeno marynowane (kilka plasterków)
natka (sporo)
ocet ryżowy + odrobina winnego
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
Składniki sosu zmiksować
Ziemniaki ugotować, ostudzić, obrać, pokroic w kostkę.
Avocado wydobyć ze skórki , pokroić
Cebulę posiekać drobno
Pomidory pokroić
Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać plasterkami jalapeno. Polać sosem.
Schłodzić.
Zajadać
o kurde, to mi gra!!!!! wszystko co pyrczane, jest SUPER ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Zgadzam się z Panią, Pani Tapenado :D
UsuńZiemniaki rulez
Mysle, ze w takiej salatce nawet awokado, ktorego nie jestem fanka, by mi nie przeszkadzalo :)
OdpowiedzUsuńMaggie, mam podobnie - nie przepadam za avocado a tu mi całkiem nieźle zagrało
Usuń