poniedziałek, 14 stycznia 2013

Sałatka ziemniaczana z avocado

Tym razem naprawdę wszystko będzie na oko :)

Ziemniaki 
Avocado
papryczki jalapeno marynowane
pomidory
czerwona cebula

sos:
świeża kolendra (niedużo)
jalepeno marynowane (kilka plasterków)
natka (sporo)
ocet ryżowy + odrobina winnego
sok z cytryny
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Składniki sosu zmiksować
Ziemniaki ugotować, ostudzić, obrać, pokroic w kostkę.
Avocado wydobyć ze skórki , pokroić
Cebulę posiekać drobno
Pomidory pokroić

Wszystkie składniki sałatki wymieszać, posypać plasterkami jalapeno. Polać sosem.
Schłodzić.
Zajadać

4 komentarze:

  1. o kurde, to mi gra!!!!! wszystko co pyrczane, jest SUPER ;)

    pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się z Panią, Pani Tapenado :D
      Ziemniaki rulez

      Usuń
  2. Mysle, ze w takiej salatce nawet awokado, ktorego nie jestem fanka, by mi nie przeszkadzalo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Maggie, mam podobnie - nie przepadam za avocado a tu mi całkiem nieźle zagrało

      Usuń