Przepis pochodzi z bardzo fajnej książki, a mianowicie "Poniedziałki bez mięs" Paula, Stelli i Mary McCartney.
2 łyżki oleju
1 cebula pokrojona w piórka
2 łyżki octu winnego (użyłam ryżowego)
2 łyżeczki cukru
1 łyżki sambal oelek
6 łyżek drobno posiekanych pomidorów
750 g poszatkowanej kapusty pekińskiej
sól
pieprz
dymka
chili świeże
my dodaliśmy jeszcze garść orzechów ziemnych
Olej rozgrzać, dodać cebulę, poddusić.
Wlać ocet, wsypać cukier, dodać sambal oelek i pomidory. Zamieszać. Wrzucić kapustę. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Dusić około 10 minut
Jeść na ciepło
Posypać dymką, chili i orzeszkami (na zdjęciu ich nie ma ;) )
proste a wygląda pysznie :) Na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuńrównież mam tę książkę i skusiłam się na ten przepis :) pycha!
OdpowiedzUsuńsmakowało?
UsuńMówisz, że warto kupić tę książkę. Się mocno zastanawiam nad nią. A teraz w merlinie jest w promocji za 48 zł. Kupić?
OdpowiedzUsuńMoi
Mnie się bardzo podoba. Tyle Ci powiem :) bo decyzję musisz podjąć sama.
UsuńMoże najpierw rzuć okiem, poprzeglądaj.. a potem zdecyduj