czwartek, 23 sierpnia 2012

Fasolka szparagowa z sosem ziołowym

pół kilo fasolki szparagowej
3 - 4 pomidory
garść ziaren słonecznika

sos:
po garści różnych ziół (bazylia, koperek, natka, mięta, oregano)
oliwa
1 nieduży ząbek czosnku
sól
pieprz
ciut octu z czerwonego wina (niekoniecznie, ale ja lubię :D )



Fasolkę gotować w osolonej wodzie.
Ostudzić

Pomidory obrać ze skóry i pokroić w kostkę
Składniki sosu zmiksować.

Fasolkę przykryć pomidorami, polać sosem i posypać słonecznikiem.
Proste, prawda? :)






3 komentarze:

  1. z takim sosem musi byc bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mąż to sos z talerza wylizywał .. a ponoć nie znosi koperku :D

      Usuń
  2. Lubię wszelkie sałatkowe propozycje. Z takim sosikiem fasolka musi smakować świetnie!

    OdpowiedzUsuń