czwartek, 16 kwietnia 2015

Kokosowe ciasteczka gotowe w 10 minut

100 g wiórków kokosowych
60 g cukru
3 białka ( z dużych jajek)
80 g masła
20 g mąki

Piekarnik rozgrzać do 180 - 190 stopni

Masło rozpuścić i przestudzić.
Białka lekko roztrzepać widelcem
Dodać masło, wiórki, cukier i mąkę. Dokładnie wymieszać.

Układać na papierze do pieczenia w sporych odstępach, bo ciastka mogą się lekko rozpłynąć.
Piec około 10 minut, aż brzegi się zrumienią


3 komentarze:

  1. Rzeczywiście, przepis ekspresowy :) Bardzo fajny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No fajne fajne. Dobrze by smakowały np. przepijając mlekiem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli ktoś lubi mleko to tak ;)

      Usuń