wtorek, 16 czerwca 2009

Makaron z łososiem, świeżymi pomidorami i cytryną


Ładne dzwonko wędzonego łososia kroimy w nieduża kostkę.
Na patelnie wlewamy 1 – 2 łyżki oliwy, wrzucamy 1 duży ząbek czosnku, drobno pokrojony i wsypujemy sporą szczyptę chilli w proszku. Przesmażamy, dodajemy rybę.
Z 1 limonki ścieramy skórkę, dodajemy do łososia. Wciskamy sok z połowy cytryny / limonki.
Rybę zdejmujemy z patelni.
Na tę samą patelnię wrzucamy kilka obranych ze skóry i pokrojonych pomidorów, Doprawiamy solą (niewielką ilością) i pieprzem. Dusimy, aż zmiękną.
W tzw. międzyczasie gotujemy makaron.
Łososia wrzucamy do pomidorów.
Makaron mieszamy z sosem, skrapiamy sokiem z drugiej połówki cytryny / limonki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz