piątek, 2 maja 2014

Szparagi na szybko

Znów Osobisty się do garów dorwał. Lubię to :)

Pęczek zielonych szparagów
1 łyżeczka masła
2 łyżki oliwy
3 posiekane ząbki czosnku
pestki słonecznika
ocet balsamiczny

Zdrewniałe końcówki szparagów usunąć.
Szparagi obrać.
Obgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku.

Na patelnię wlać oliwę, dodać masło. Wrzucić DWA ząbki czosnku, przesmażyć, zdjąć z patelni.
Na patelnię włożyć szparagi, dodać ostatni ząbek czosnku. Przesmażyć przez 4 minuty.
Chlapnąć octem, sypnąć ziarnami.
Jeść


2 komentarze:

  1. Wszędzie szł na szparagi, i nas też.
    Twój osobisty twórczo i pysznie zaszalał :D

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń