piątek, 27 czerwca 2014

Labraks pieczony

2 labraksy albo inne rybencje
kilka łyżek masła
pół pęczka natki
1 ząbek czosnku
sól
cytryna
oliwa
kilka pomidorków koktajlowych

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni

Ryby wypatroszyć i pozbawić łusek.
Ponacinać lekko skórkę
Posolić z obu stron.
Masło zmiksować z natką, czosnkiem i solą. Wetknąć po trochu w każdą rybę. Nie żałować ;)
Labraksy ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić niewielką ilością oliwy
Na rybie ułożyć kilka plasterków cytryny




Piec około 20 minut


4 komentarze:

  1. Uwielbiam rybki, labraksa jeszcze nie jadłam, muszę gdzieś wypatrzyć i kupić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nam się udało nabyć w Makro. Polecam, bo mięso ma pyszne

      Usuń