Czyli po naszemu po prostu jajka w sosie tuńczykowym.
Zazwyczaj sos ten podaje się do cielęciny, ale ja jestem leniwa i nie chciało mi się z nią bawić.
Z jajkami jest zdecydowanie mniej roboty.
2 puszki tuńczyka - 1 w sosie własnym, 1 w oleju
4 fileciki anchois
2 łyżki kaparów
1 łyżeczka ostrej musztardy (niekoniecznie)
kilka łyżek majonezu
sól (ostrożnie, bo kapary i anchois słone)
pieprz
odrobina soku z cytryny
jajka
Jajka ugotować i ostudzić. Albo i nie :D
Składniki sosu zmiksować na gładką masę.
Koniec
Dużo roboty, nieprawdaż?
vitello tonnato, hmmm
OdpowiedzUsuńtrza zakasać rękawy ! :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
To ja wpadnę jak zrobicie ;-)
Usuńciekawy przepis, pierwszy raz widzę takie danie:)
OdpowiedzUsuńMniam, pyszny musiał być :)
OdpowiedzUsuń