wtorek, 4 listopada 2014
Kremowe ziemniaki
Przepis znaleziony tu http://blog.cookaround.com/mollichedizucchero/patate-cremose-ricetta-veloce/#comments i nieco zmodyfikowany, jako, że u nas trochę trudno o ser stracchino.
Troszkę inne ziemniaki do obiadu.
Osobisty nie znosi tradycyjnych, gotowanych. A te zajadał z przyjemnością
6 sporych ziemniaków
1 łyżka masła
2 łyżki kremowego serka kanapkowego
1 czubata łyżka świeżo startego parmezanu
natka
sól
pieprz
woda
Ziemniaki pokroić w kostkę.
Masło rozgrzać na patelni, wrzucić ziemniaki, chwilkę podsmażyć.
Zalać wodą (powinna przykryć ziemniaki), doprawić solą.
Gotować 15 - 20 minut. W razie potrzeby dolać ciut wody.
Dodać sery i posiekaną natkę.
Wymieszać
Doprawić pieprzem. Podawać
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale bym zjadła takie:)
OdpowiedzUsuńKremowe ziemniaki są fantastyczne.Również polecam.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńKamillo, ja Ty je robisz?
UsuńCiekawa wersja. Muszę sprawdzić jak zareaguje na nie moja rodzina.
OdpowiedzUsuń