Ja poszłam na łatwiznę i usmażyłam je na głębokim oleju.
Co gorsza nie zapisałam ile czego użyłam.. Ale może komuś ten "przepis" do czegoś się przyda
Kilka kwiatów cukinii
dużo oleju do smażenia
mąka
woda lub mleko
jajko
sól
pieprz
feta
Kwiatom rozchylić płatki, wyrwać słupek.
Kwiaty opłukać i porządnie wysuszyć na papierze kuchennym lub ściereczce.
Fetę pokroić w niedużą kostkę
Do każdego kwiatka wetknąć kawałek sera. Płatki lekko zacisnąć
Olej rozgrzać
Z mąki, wody / mleka, jajka, soli i pieprzu przygotować ciasto naleśnikowe - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Kwiaty zanurzać w cieście, lekko osączyć.
Smażyć na gorącym oleju.
na zdjęciu sa też kawałki malutkich cukinii, do których były przytwierdzone :D kwiaty
ślicznie wyglądają! bardzo mi się Twój pomysł podoba :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńTotalna nowość jak dla mnie,ale ciekawy przepis;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie
jadam kiedys u psiapsiółki ale nie wiedzialam jak sie robi ..są smaczne ,dzieki za przepis :)
OdpowiedzUsuń