piątek, 7 lutego 2014

Kisiel kokosowo cytrynowy

Chyba jestem nieco uzależniona od kisieli ;)

1 puszka mleka kokosowego
3 cytryny - skórka + sok
sok z 1 pomarańczy
2 łyżki ksylitolu
wiórki kokosowe
kokos suszony w kostkach
2 łyżki mąki ziemniaczanej
ciut wody

Otrzeć skórkę z cytryny, wycisnąć z nich sok
Wycisnąć sok z pomarańczy
Oba soki wlać do garnka, posłodzić ksylitolem. Dodać mleko kokosowe. Zagotować. Ew. rozcieńczyc niewielką ilością wody.
Wrzucić garść suszonego kokosa (w kostkach). Gotować kilka minut.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z niewielką ilością zimnej wody.
Wlać do garnka. Mieszać aż całość zgęstnieje.
Przelać do miseczek, posypać wiórkami.

Szybkie i pyszne.

5 komentarzy:

  1. Również robię w domu kisiel, ale nigdy nie wpadłam na pomysł, żeby zrobić kokosowy! Bardzo jestem ciekawa jak smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A jakie najbardziej lubisz połączenia smakowe (w kisielu)?

      Usuń