170 g miękkiego masła
140 g cukru muscovado
50 g białego cukru
1 jajko
250 g mąki
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka sody
pół łyżeczki solo
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
solidna garść żurawiny
100 g białej czekolady
suszone truskawki (niekoniecznie, bo dośc trudno je w PL kupić)
Masło utrzeć.
Dodać oba rodzaj cukru, utrzeć na puszystą masę. Dodać jajko i ekstrakt, ponownie utrzeć.
Mąkę połączyć ze skrobią , solą i sodą. Połączyć z masą cukrowo jajeczną.
Dodać pokrojoną drobno czekoladę oraz żurawinę i truskawki.
Masa będzie dość gęsta. Tam ma być.
Przykryć miskę z masą folią spożywczą i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny.
Ciasto wyjąć z lodówki, odstawić na 30 - 40 minut.
Małe pyszotki :) Z cukrem trzcinowym na pewno nabrały cudownego aromatu!
OdpowiedzUsuńTe ciasteczka muszą być pyszne...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie
Uwielbiam połączenie żurawiny z białą czekoladą, ciasteczka musiały smakować bajecznie :)
OdpowiedzUsuńczy może być coś lepszego od białej czekolady i żurawiny ?! idealne jak dla mnie połączenie ! :)
OdpowiedzUsuńzapraszam Cię też do siebie, zaczynam po długiej przerwie i będę wdzięczna za każde słowo wsparcia, wszelkie uwagi od kogoś doświadczonego :)
super połaczenie smakow!!! pycha!!
OdpowiedzUsuń