Znów Osobisty się do garów dorwał. Lubię to :)
Pęczek zielonych szparagów
1 łyżeczka masła
2 łyżki oliwy
3 posiekane ząbki czosnku
pestki słonecznika
ocet balsamiczny
Zdrewniałe końcówki szparagów usunąć.
Szparagi obrać.
Obgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku.
Na patelnię wlać oliwę, dodać masło. Wrzucić DWA ząbki czosnku, przesmażyć, zdjąć z patelni.
Na patelnię włożyć szparagi, dodać ostatni ząbek czosnku. Przesmażyć przez 4 minuty.
Chlapnąć octem, sypnąć ziarnami.
Jeść
Wszędzie szł na szparagi, i nas też.
OdpowiedzUsuńTwój osobisty twórczo i pysznie zaszalał :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
bardzo lubię szparagi:)
OdpowiedzUsuń