Oryginalny przepis tu
http://kuchnialidla.pl/product/chlebek-miesny-wedlug-pascala-brodnickiego
Całkiem fajne danie, chociaż bardzo tłuste.
Do sporadycznego robienia.
No chyba, że wieprzowinę zastąpimy drobiem (sugerowano mi indyka i następnym razem pokombinuję z nim)
Moje wariacje?
Tym razem niewiele zmian.
Oliwki zastąpiłam kaparami, jako, że dziecię oliwek nie lubi.
Dodałam pół łyżeczki sambal oelek
Piekłam nieco dłużej niż Pascal kazał
Przyrumieniłam nieco za mocno, ale na szczęście nie na tyle, żeby wierzch nie był jadalny ;)
Podałam z sałatą rzymską z patelni grillowej, z musztardowym aioli .Przepis pochodzi z tego bloga http://wsezonie.blogspot.com/2013/05/grillowana-saata-rzymska-z-aioli.html
Do tego był jeszcze pęczak z suszonymi pomidorami
Przed upieczeniem
Po upieczeniu i przypieczeniu ;)
Po pokrojeniu
Ja mówię tak temu daniu i bo zimą właśnie konkrety po głowie mi chodzą - sałata z aioli to świetny dodatek. Całość splata się w bardzo miłą dla oka formę. Miło mi, że zaufałaś mojemu przepisowi i jestem przekonana, ze było pysznie!!
OdpowiedzUsuńSpokojnych oraz smacznych świat życzymy !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie...... ho ho ho
Tapenda
Jeszcze zdążę podziękować i życzyć wszystkiego dobrego :)
Usuń