tag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post4040358529573895184..comments2023-10-23T07:18:52.424-07:00Comments on Misz Masz Kulinarny: Carbonara niezbyt ortodoksyjna.marghehttp://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-55247889808008217952012-03-05T08:49:45.380-08:002012-03-05T08:49:45.380-08:00Malgog, miło mi bardzo, że znajdujesz u mnie pomys...Malgog, miło mi bardzo, że znajdujesz u mnie pomysły do wykorzystania w Twojej kuchni.<br /><br />Ja tam specjalistką od carbonary nie jestem :). Koleżanka Włoszka zapewne wie co robimarghehttps://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-14759322972181232092012-03-02T08:38:46.317-08:002012-03-02T08:38:46.317-08:00robię tak jak w Twoim przepisie tylko jajek więcej...robię tak jak w Twoim przepisie tylko jajek więcej...stosuję zasadę włoskiej koleżanki tyle jajek ile osób będzie jadło czyli dla 4 osób porcja 3 żółtka + jedno całe<br />bardzo często korzystam z Twoich przepisów chociaż czasami mam kłopot ze składnikami włoskimi<br />malgogAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-33595930298050815482012-01-18T12:53:08.961-08:002012-01-18T12:53:08.961-08:00Ewelino, my za każdym razem wieziemy kilogramy mak...Ewelino, my za każdym razem wieziemy kilogramy makaronów.. ni nie tylko makaronów :)marghehttps://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-11787617783827443122012-01-18T05:25:28.951-08:002012-01-18T05:25:28.951-08:00Ależ mi boczuś zapachniał pod nosem :) No i sam ma...Ależ mi boczuś zapachniał pod nosem :) No i sam makaron sam w sobie cudowny wynalazek :) Jak byliśmy z Mężem we Włoszech to przywieźliśmy 10 opakowań, w tym pasta negro :)Ewelinahttps://www.blogger.com/profile/03958426884349398354noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-77163649541585059582012-01-15T03:12:07.957-08:002012-01-15T03:12:07.957-08:00Gruszko, dobry makaron nie ma prawa się sklejać;)...Gruszko, dobry makaron nie ma prawa się sklejać;)<br />Poza tym ten sos jest tak kaloryczny i tłusty , że nie potrzebuje dodatkowego tłuszczu , moim zdaniem.marghehttps://www.blogger.com/profile/10805248027830565697noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-20725996141949324762012-01-15T02:56:59.377-08:002012-01-15T02:56:59.377-08:00dosłownie kocham carbonarę! :) moja wersja jest je...dosłownie kocham carbonarę! :) moja wersja jest jednak bardziej jajeczna, a do gotującego się makaronu dodaję trochę oleju rzepakowego, wtedy się nie skleja i jest bardziej "śliski" :) no i zawsze to trochę więcej omega 3 w daniu ;)gruszka z fartuszkahttps://www.blogger.com/profile/08054110812773569912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-5927461802792886462012-01-13T15:33:03.592-08:002012-01-13T15:33:03.592-08:00Carbonara, ukochany włoski przysmak mojego T. Na n...Carbonara, ukochany włoski przysmak mojego T. Na niego zawsze jest pora :)shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4827548534101821703.post-64829831768204316892012-01-13T11:14:58.001-08:002012-01-13T11:14:58.001-08:00Marghe, ja też zawsze robię z wędzonym boczkiem:) ...Marghe, ja też zawsze robię z wędzonym boczkiem:) I jest pycha :)<br />Pozdrawiam!nat.https://www.blogger.com/profile/00316364915863619155noreply@blogger.com