wtorek, 14 maja 2013

Raz białe, raz zielone

O szparagi chodzi, rzecz jasna :)

Do wczorajszej zupy z białych szparagów zakręciłam schab z zielonym pieprzem i podałam go z zielonymi szparagami z parmezanem.

2 pęczki zielonych szparagów
2 pomidory
garść rukoli
sok i skórka z 1 cytryny
pół ząbka czosnku
3 łyżki oliwy
sól 
pieprz
kawałek parmezanu lub grana padano

Banał nad banały, ale dobrze wchodzi :)

Szparagi gotować w osolonej wodzie 5 - 6 minut. 
Wystudzić.
Pomidory pokroić w kostkę
Rukolę umyć i osuszyć.

Zrobić lekki winegret z oliwy, czosnku i cytryny. Doprawić solą i pieprzem.

Szparagi ułożyć na rukoli. Przykryć pomidorami. Parmezan / granę zetrzeć. 
Całość skropić sosem.
Prościzna, prawda?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz